100 найкорисніших продуктів. Переважають овочі та риба (СПИСОК)

Науковці також підрахували “бал поживності”, повідомляє ВВС. Що вищий бал, то більша ймовірність, що кожен продукт задовольнятиме, але не перевищуватиме ваших щоденних харчових потреб, коли їсти його в поєднанні з іншими.

100. Солодка картопля (батат)  86 ккал на 100 г, багата на бета-каротин.

Бал поживності – 49.  99. Інжир 249 ккал на 100 г, багатий на марганець.

Бал поживності – 49.  98. Імбир 80 ккал на 100 г, багатий на антиоксиданти.

Бал поживності – 49.  97. Гарбуз  26 ккал на 100 г, багатий на бета-каротин.

Бал поживності – 50.  96. Корінь лопуха 72 ккал на 100 г, в народній медицині використовується для жироспалення та допомагає при запаленнях.

Бал поживності – 50.  95. Брюссельська капуста  43 ккал на 100 г, багата на кальцій і вітамін С.

Бал поживності – 50.  94. Броколі 34 ккал на 100 г, багата на фолієву кислоту.

Бал поживності – 50. 93. Цвітна капуста 31 ккал на 100 г, багата на вітаміни А, К, С, В1, В2, В6.

Бал поживності – 50. 92. Китайський водяний каштан 97 ккал на 100 грам, багатий на білок.

Бал поживності – 50.  91. Диня 34 ккал на 100 г, багата на антиоксидант глутатіон, що захищає клітини від токсинів.

Бал поживності – 50. 90. Чорнослив  240 ккал на 100 г, багатий на антиоксиданти та антоціани.

Бал поживності – 50. 89. Восьминіг 82 ккал на 100 г, попри поживні речовини, за останніми даними може переносити токсини та алергени.

Бал поживності – 50.  88. Морква 36 ккал на 100 г, багата на вітаміни групи В, С, Е, К.

Бал поживності – 51.  87. Зимовий кабачок 34 ккал на 100 г, багатий на мінеральні солі, вщо відіграють роль у регулюванні обміну речовин.

Бал поживності – 51.  86. Перець халапеньо 29 ккал на 100 г, в них рівень каротиноїдів у 35 разів вищий.

Бал поживності – 51. 85. Ревінь 21 ккал на 100 г, багатий на мінерали, вітаміни, клітковину та фітохімічні речовини.

Бал поживності – 51.  84. Гранат 82 ккал на 100 г, червоний колір вироблений антоціанами, які мають антиоксидуючі та антизапальні властивості.

Бал поживності – 51.  83. Червона смородина  56 ккал на 100 г, так само багата на антоціани.

Бал поживності – 51.  82. Апельсин 46 ккал на 100 г, багатий на вітамін С.

Бал поживності – 51. 81. Короп  127 ккал на 100 г, близько 18% білку та >6% жиру.

Бал поживності – 51. 80. Кабачковий гарбуз  40 ккал на 100 г, багатий на клітковину.

Бал поживності – 52. 79. Кумкват (цитрусовий) 71 ккал на 100 г, багатий на вітаміни А, В, С, Е, Р.

Бал поживності – 52. 78. Помпано (риба) 164 ккал на 100 г, багата на білок та омега-3.

Бал поживності – 52. 77. Рожевий лосось 127 ккал на 100 г, багатий на жирні кислоти довгого ланцюга, такі як омега-3,що покращують рівень холестерину.

Бал поживності – 52.  76. Вишня 50 ккал на 100 г, багата на вітаміни Е, С, РР.

Бал поживності – 53. 75. Райдужна форель  141 ккал на 100 г, багата на омега-3.

Бал поживності – 53. 74. Окунь  91 ккал на 100 г, не рекомендовано їсти вагітним та годуючим груддю жінкам.

Бал поживності – 53. 73. Зелені боби 31 ккал на 100 г, багаті на сапоніни, що знижують рівень холестерину.

Бал поживності – 54. 72. Червона капуста  16 ккал на 100 г, багата на кальцій.

Бал поживності – 54. 71. Цибуля-порей 61 ккал на 100 г, багата на залізо, може допомогти при випаданні волосся.

Бал поживності – 54. 70. Каєнський перець 318 ккал на 100 г, багатий на залізо та калій.

Бал поживності – 54. 69. Зелений ківі 61 ккал на 100 г, багатий на вітаміни та бета-каротин.

Бал поживності – 54. 68. Золотий ківі 63 ккал на 100 г, багатий на калій та магній.

Бал поживності – 54. 67. Грейпфрут 32 ккал на 100 г, багатий на вітамін С.

Бал поживності – 54. 66. Скумбрія 139 ккал на 100 г, одна порція може забезпечити в 10 разів більше корисних жирних кислот, ніж порція нежирної риби, наприклад, тріски.

Бал поживності – 54. 65. Лосось сокей  131 ккал на 100 г, багатий кальцій та жирні кислоти, що знижують рівень холестерину.

Бал поживності – 54. 64. Рукола 25 ккал на 100 г, багата на глюкозинолати, що попереджають рак та серцево судинні захворювання.

Бал поживності – 55. 63. Цибуля ріпчаста  25 ккал на 100 г, багата на вітаміни А та К.

Бал поживності – 55.  62. Паприка 282 ккал на 100 г, багата на аскорбінову кислоту.

Бал поживності – 55.  61. Червоний томат 18 ккал на 100 г, багатий на фоліати, калій та вітаміни А, С та Е

Бал поживності – 56.  60. Зелений томат 23 ккал на 100 г, знижує ризик захворювання на рак.

Бал поживності – 56. 59. Зелена капуста  15 ккал на 100 г, багата на білки, клітковину, залізо, селен.

Бал поживності – 55. 58. Таро (колоказія) 42 ккал на 100 г, багата на білок.

Бал поживності – 56. 57. Лімська квасоля  106 ккал на 100 г, багата на вуглеводи, білки, марганець.

Бал поживності – 56. 56. Вугор 184 ккал на 100 г, багатий на рибофлавін (вітамін В2), але може містити небезпечні морські токсини.

Бал поживності – 56. 55. Синій тунець 144 ккал на 100 г, багатий на омега-3, але не рекомендується вагітним жінкам.

Бал поживності – 56. 54. Кохо-лосось 146 ккал на 100 г, багатий на жирні кислоти, в тому числі довгого ланцюга.

Бал поживності – 56. 53. Літні кабачки 17 ккал на 100 г, багаті на вітамін С та калій.

Бал поживності – 57. 52. Біла квасоля  337 ккал на 100 г, знижує ризик захворювання на рак товстої кишки.

Бал поживності – 57. 51. Плантан (різновид бананів) 122 ккал на 100 г, багатий на антиоксидуючі, антимікробні, гіпоглікемічні та протидіабетичні властивості.

Бал поживності – 57. 50. Горох у стручках 42 ккал на 100 г, багатий на білки, вуглеводи, клітковину, водорозчинні вітаміни.

Бал поживності – 58. 49. Вігна китайська  44 ккал на 100 г, багата на вуглеводи.

Бал поживності – 58. 48. Салат сійний 13 ккал на 100 г, багатий на мінеральні солі калію.

Бал поживності – 58. 47. Червоні вишні  50 ккал на 100 г, багаті на кліковину та вітаміни Е, С, РР.

Бал поживності – 58. 46. Волоські горіхи 619 ккал на 100 г, багаті на а-лінолеву кислоту на омега-3.

Бал поживності – 58. 45. Свіжий шпинат 23 ккал на 100 г, багатий на вітамін А, кальцій, фосфор та залізо.

Бал поживності – 59.  44. Петрушка 36 ккал на 100 г, багата на флавоноїди.

Бал поживності – 59. 43. Оселедець 36 ккал на 100 г, багатий на омега-3.

Бал поживності – 59. 42. Морський окунь  97 ккал на 100 г, багатий на білки та омега-3.

Бал поживності – 59. 41. Пекінська капуста 13 ккал на 100 г, багата на вітаміна А, С, Е.

Бал поживності – 60. 40. Крес-салат 32 ккал на 100 г, багатий на залізо.

Бал поживності – 60. 39. Абрикос 48 ккал на 100 г, багатий на бета-каротин, фітоестрогени та антиоксиданти.

Бал поживності – 60. 38. Ікра риби  134 ккал на 100 г, багата на В-12 та омега-3.

Бал поживності – 60. 37. Сиг  134 ккал на 100 г, багатий на омега-3.

Бал поживності – 60. 36. Коріандр  23 ккал на 100 г, багатий на каротиноїди, використовується для лікування хвороб травлення, кашлю, болей в грудях та лихоманки.

Бал поживності – 61. 35. Салат ромен  17 ккал на 100 г, багатий на вітаміни групи В, А, Н.

Бал поживності – 61. 34. Гірчиця салатна  27 ккал на 100 г, багата на синігрин, що попереджує запалення.

Бал поживності – 61.  33. Тріска атлантична  82 ккал на 100 г, має низький вміст жиру, багата на вітамін D.

Бал поживності – 61. 32. Мерланг 49 ккал на 100 г, багатий на вітамін РР.

Бал поживності – 61. 31. Салат  49 ккал на 100 г, батий на фосфор, залізо та кальцій, а також вітаміни А та С.

Бал поживності – 62. 30. Рапіні  22 ккал на 100 г, багата на вітаміни А та С.

Бал поживності – 62. 29. Перець чилі  324 ккал на 100 г, багатий на антиоксиданти, капсаїциноїди, каротиноїди та аскорбінову кислоту.

Бал поживності – 62. 28. Молюски  86 ккал на 100 г, багаті на білок.

Бал поживності – 62. 27. Кольрабі 32 ккал на 100 г, багата на вітаміни В і РР.

Бал поживності – 63. 26. Базилік 23 ккал на 100 г, використовується до захисту серця, має протигрибкові та антибактеріальні властивості.

Бал поживності – 63. 25. Порошок чилі  282 ккал на 100 г, багатий на вітаміни С, Е та А, фенольні сполуки та каротеноїди.

Бал поживності – 63. 24. Заморожений шпинат  29 ккал на 100 г, багатий на магній, фолат, вітамін А та каротеноїди.

Бал поживності – 64. 23. Кульбаба  45 ккал на 100 г, багата на вітаміни А, вітаміни  та кальцій.

Бал поживності – 64. 22. Рожевий грейпфрут 42 ккал на 100 г, багатий на каротеноїди.

Бал поживності – 64. 21. Морські гребінці  69 ккал на 100 г, мають низький вміст жиру, багаті на білок, жирні кислоти, калій та натрій.

Бал поживності – 64. 20. Тихоокеанська тріска 72 ккал на 100 г, багата на жирні кислоти та вітамін D.

Бал поживності – 64. 19. Фіолетова капуста 31 ккал на 100 г, багата на вітамін С та К.

Бал поживності – 65. 18. Зелена цибуля  27 ккал на 100 г, багата на мідь, фосфор, магній та вітамін К.

Бал поживності – 65. 17. Минтай далекосхідний 92 ккал на 100 г, багатий на омега-3.

Бал поживності – 65. 16. Щука 88 ккал на 100 г, багата на В12, калій та натрій.

Бал поживності – 65. 15. Зелений горошок 77 ккал на 100 г, багатий на фосфор, магній, залізо, цинк, мідь та клітковину.

Бал поживності – 67. 14. Мандарин 53 ккал на 100 г, високий вміст цукру, багатий на вітамін А.

Бал поживності – 67. 13. Настурція 11 ккал на 100 г, вживається для лікування дефіциту мінералів.

Бал поживності – 68. 12. Селера (в виді приправи) 319 ккал на 100 г, багата на вітаміни, мінерали та амінокислоти.

Бал поживності – 68.  11. Сушена петрушка  292 ккал на 100 г, багата на бор, фтор та кальцій для здорових кісток та зубів.

Бал поживності – 69. 10. Хамут 199 ккал на 100 г, поживна, але може містити токсини.

Бал поживності – 69. 9. Бурякова зелень  22 ккал на 100 г, багата на кальцій, залізо, вітаміни групи В та К.

Бал поживності – 70. 8. Свинячий жир 632 ккал на 100 г, багатий на вітаміни групи В.

Бал поживності – 73. 7. Мангольд 19 ккал на 100 г, багатий на беталаїни, які мають антиоксидуючі та інші корисні властивості.

Бал поживності – 78. 6. Гарбузове насіння  559 ккал на 100 г, багате на залізо та марганець, а також необхідні амінокислоти.

Бал поживності – 84. 5. Насіччя чіа  486 ккал на 100 г, багате на клітковину, білок, а-ліноленову та фенолову кислоту, а також вітаміни.

Бал поживності – 85. 4. Камбалоподібні  70 ккал на 100 г, багаті на вітамін В.

Бал поживності – 88. 3. Океанський окунь 79 ккал на 100 грам, багатий на білок.

Бал поживності – 89. 2. Черимойя  75 ккал на 100 г, високий вміст цукру, багата на вітаміни А, С, В1, В2 та калій.

Бал поживності – 96. 1. Мигдаль  579 ккал на 100 г, багатий на мононенасичені жирні кислоти, покращує серцево-судинну систему, може бути корисним під час діабетів.

Бал поживності – 97.  Читайте також: Борщ из рыбы, кутья на молоке, поросята против чертей. Символизм и практичность старой гастрономии.

Джерело: Большой Киев
Добавити коментар
    No results found.
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua
Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua